Bu Blogda Ara

19 Nisan 2015 Pazar

Brezilya ithalatci firma sorgulama

BREZİLYALI   İTHALATÇI  VE   İHRACATÇI  FİRMALAR

A- Brezilyalı İthalatçı Firmalar Kataloğu


Bu Katalog, Kalkınma Sanayi ve Dış Ticaret Bakanlığı’na ait kayıtlarda yer alan ve ülke ithalatının %78,32 gerçekleştirmekte olan 7.672 ithalatçı firmayı kapsamaktadır. Geçmiş yıllara ait resmi ithalat kayıtlarına dayalı olarak düzenlenmiştir. Firma bilgilerinin güncelliği ile ilgili sorunlar yaşanabilmektedir. Her bir firmanın kendi web adresinden incelenmesi faydalı olacaktır.

Web adresi:   http://cib.braziltradenet.gov.br/frmPesquisa.aspx 
 veya              http://cib.braziltradenet.gov.br/

1. Katalogun ilk satırı  Código do Sistema Harmonizado (HS) dir. Bu satıra ihraç edeceğiniz ürüne ait GTİP numarasını –HS Kodunu  (ilk 6 hane) girmeniz gerekir.

2. Katalogun 2. satırı Razão Social firma adına göre araştırma yapmanıza imkan vermektedir. Firma adı bilinmiyor ise boş bırakılabilir.

3. Katalogun 3. satırında yer alan  Estado bölümünde tüm eyaletleri (todos os estados) veya dilediğiniz eyaleti seçerek ürününüzü satabileceğiniz ithalatçıların listesine ulaşabilirsiniz. Boş bırakılabilir.

4. Katalogun 4. kısmı Faixa de importação ithalat değer büyüklüğü bazında araştırma yapmanıza imkân verir. Değer aralığı firmanın toplam ithalat hacmini dikkate almaktadır. Boş bırakılabilir.

Satırlarda seçim yapıldıktan sonra “Pesquisar empresas” tuşuna basarak arama yapılır.
Çıkan sonuçlar, “Salvar” tuşuna basılarak Excel formatında kaydedilebilir. Açılan dosyada firmaların detaylı iletişim bilgileri görülebilmektedir.


B- Brezilyalı İhracatçı Firmalar Kataloğu

  • https://www.exportadoresbrasileiros.gov.br/g36157/servlet/serpro.siscomex.cadexp.servlet.ChamaPaginaServlet?nmPagina=/JSP/index_fore.jsp&inIdioma=en_US

25.000 den fazla ihracatçı firma ve 10.000 ürünü içeren katalog HS kodu ve ihracatın gerçekleştirildiği ülke bazında brezilyalı ihracatçı firmalara ulaşma imkânı sağlar.

Katalogda sektör bazında firmalara erişim de mümkündür.

Bu yolla firmanızın ihraç etmiş olduğu ürünü kullanarak üretim/ihracat yapan Brezilyalı firmalara ulaşabilirsiniz.

  • Ayrıca, Ulusal Sanayi Konfederasyonunun ihracatçı firma kataloğundan da arama yapma imkanı bulunmaktadır.

http://www.brazil4export.com/en/default.asp

İngilizce, Portekizce ve İspanyolca dillerinde arama imkanı bulunmaktadır. Firma ismi, ürün adı veya ürün HS kodu girilerek arama yapılabilmektedir. 2007/2008 yılları ihracat verilerine dayanılarak hazırlanmıştır.
           
C- Brezilya Ticaret Kataloğu

            Yine ürün ve firma bazında firmalara ulaşabilirsiniz. Firma isimleri ihracat ve ithalat şirketi olarak görünmekle birlikte, genel itibariyle, Brezilya’nın ihracatçı firmalarının bilgileri yer almaktadır. İngilizce dilini seçme imkanı bulunmaktadır.

http://dtb.apexbrasil.com.br/Default.aspx?idioma=en

D- Brezilya Firma Kataloğu

Brezilya’nın ihracatçı ve ithalatçı firmalarını sektör bazında sınıflandıran bir katalogdur. İthalatçılar bölümünde firma sayısı az olmakla birlikte kullanışlı bir katalog olarak görülmektedir. İngilizce dilindedir.

http://www.brazilexporters.com/bemaild.html

E- EXAME Dergisi En Büyük Firmalar Listesi

Exame dergisinin web sitesinden “Negocios” –“Maiores e Melhores” başlıkları altında Brezilyanın en büyük firmaları sektörleri hakkında arama imkanı bulunmaktadır.
Web adresi: http://exame.abril.com.br/negocios/melhores-e-maiores/

a) Maiores (En büyükler):
Sektör bazında en büyük firmaların listesine ulaşılabilmektedir. Sektör seçilmediği takdirde kayıtlı tüm firmaları vermektedir. Örneğin “vendas (satış)” bazında 1246 firma kayıtlı bulunmaktadır.
Firmaların faaliyet alanı, menşe ülkesi, özel veya kamu olduğu ve seçilen kritere göre bilgisi görülebilmektedir.   
Her bir firmanın sağ kısmında “detalhes” başlığı altında firmanın iletişim bilgileri, “historico” başlığı altında ise firmanın tüm finansal bilgileri yer almaktadır.
b) Melhores (En iyiler):
Yine sektör bazında en iyi görülen firmaların listelerine ulaşılabilmektedir.
c) Setores (Sektörler) :
Sektörler hakkında sayısal verilere ulaşılabilmektedir.
d) Busca (Arama) :
Sektör bazında isim sıralamasına gore firmalara ulaşılabilmektedir. 2036 firma bulunmaktadır.


F- ENTREI.NET – Firmalar Kataloğu

Brezilya’nın tüm eyaletlerinden toplam 4 milyon civarında küçük ve orta ölçekli firmanın bulunduğu bir katalogdur. Sektör bazında toptancılar, dağıtıcılar, ticaretini yapan firmalar, üreticilere ulaşılabilmektedir.

“Categorias” başlığı altında tüm sektörlerde arama yapma imkanı vermektedir. A başlığı atlında “Atacadista de …” şeklinde bazı sektörler için toptancılar listelenmektedir.

http://www.entrei.net/servicos.php

G- NEI – Dağıtıcı ve Üretici Firma Kataloğu

http://www.nei.com.br/index.aspx

İngilizce versiyonu bulunmaktadır. Tüm sektörler bazında üretici ve dağıtıcı araması yapılabilmektedir. E-mail adresi ile öncelikle kayıt yapılması gerekmektedir. Firmalarımız bu siteye üye olabilmektedir. Üyelik için iletişim bilgileri yeterlidir.

Arama kutucuğuna ilgili ürünü yazdıktan sonra “Pesquisar” tuşuna basılmalıdır. Çıkan sonuçlar için “Type of the company” seçeneğinden üretici veya distributor şeklinde seçim yapılabilmekte, ayrıca eyalet seçimi de yapılabilmektedir.

Firma bilgilerinde hangi ürünlerin ticaretini yada üretimini yaptığı, ithalat veya ihracat yapıp yapmadığına ilişkin bilgiler de yer almaktadır.

H- Sao Paulo 25 Mart Bölgesi Mağazaları Arama Motoru

http://www.guiada25.com.br/

Anılan bölgede çok fazla sayıda mağaza bulunmaktadır. Özellikle tekstil ürünleri ve hediyelik eşya alanında yoğunlaşmıştır. Günde bu bölgeden 100 binin üzerinden insanın alışveriş yaptığı tahmin edilmektedir.

Web adresinde sol bölümde sektörlere göre firmalar sınıflandırılmıştır. Ayrıca sağ tarafta ürün ismi yazılarak “Buscar” butonuna basılarak arama yapılabilmektedir.

I – Sao Paulo Firmalar Rehberi

Sao Paulo’daki üretici, tüccar, toptancı, dağıtıcı her tür firmanın yer aldığı bir katalogdur.

“Pesquisar” butonuna tıklayarak o alandaki tüm firmalara ulaşılabilmektedir.

http://www.infoguiasaopaulo.com.br/

İ- Guiamais Firma Rehberi

Brezilya’daki üretici, tüccar, toptancı, dağıtıcı her tür firmanın yer aldığı bir katalogdur. Birinci boşluğa ürün ismi, ikinci boşluğa eyalet ismi veya yalnızca Brasil yazılabilir.

“Encontre” butonuna tıklayarak o alandaki tüm firmalara ulaşılabilmektedir.

http://www.guiamais.com.br/ 

J- Sao Paulo Ticaret Odası

Ticaret Odası da talep halinde ücret mukabili firma listesi sunabilmektedir. Firmaları kendiniz çeşitli kriterler oluşturarak Ticaret Odasına bildirebilirsiniz. Örneğin ithalatçı firma talep ediyorsanız firmanın büyüklüğü-küçüklüğüne (değer bazında gerçekleştirdiği ithalat), düzenli yâda arasıra ithalat gerçekleştiren firma gibi.

15 firmalık bir liste için 500 Real (yaklaşık 300 dolar) talep edilmektedir. Oda’nın sağladığı listede firmanın isim, adres, telefon, faks, e-postası ile web sayfası ve ilgili kişi bilgileri bulunmaktadır.

Öte yandan Sao Paulo’ya gelecek ihracatçılarımız için Oda görüşme başı 300 Real (yaklaşık 200 Dolar) karşılığında sizleri istediğiniz nitelikteki (ithalatçı, ihracatçı, perakendeci, aracı) firmalarla görüştürebilir.

İlgili kişiler:
Guilherme Fedozzi
Tel: +55 11 3244-3986 / +55 11 3244-3601
Email: gfedozzi@acsp.com.br

Michele Candeloro
Tel: +55 11 3244-3605
Email: michele.candeloro@acsp.com.br

NOT : Ticaret Odası, Ticaret Ataşeliği’ne de ücret karşılığında hizmet vermektedir.   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Adresimiz
www.ithalatihracat.biz
info@ithalatihracat.biz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Formu/Contact Form

Ad

E-posta *

Mesaj *