Qrup 02. Ət və əlavə ət qida məhsulları
Qeydlər:
1. Bu qrupa aşağıdakılar daxil edilmir:
a) 0201-0208 və ya 0210 mal mövqelərində göstərilmiş, yemək üçün yararsız məhsullar;
b) heyvanların bağırsaqları, kisəcikləri və ya gödənləri (0504 mal mövqeyi) və ya heyvan qanı (0511 və ya 3002 mal mövqeləri); və ya
c) heyvan piyləri, 0209 mal mövqeyində göstərilən məhsullardan başqa (15-ci qrup)
Əlavə qeydlər:
1A. Sadalanan terminlər aşağıdakı mənaları bildirir:
a) 0201 10 və 0202 10 yarımmövqelərində «iribuynuzlu heyvan cəmdəyi» dedikdə kəsilmiş heyvanların qansızlaşdırılmadan, içalatı çıxarılandan və dərisi soyulandan sonra başı ilə birlikdə və ya başsız, ayaqlarıyla və ya ayaqlarsız, başqa əlavə ət məhsulları ilə birlikdə və ya onlarsız idxal edilən bütöv cəmdəkləri. Əgər cəmdək başsız idxal edilirsə, sonuncu cəmdəkdən atlant-peysər oynaq nahiyyəsindən ayrılır. Cəmdəklər ayaqlarsız idxal edilərkən sonuncular bilək-əl darağı və ya ayaq darağının arxası nahiyyəsindən çıxarılır; «cəmdəyə» cəmdəyin qabaq hissəsi bütün sümüklər və boyun əti, eyni zamanda boyun daxildir, bu zaman boyun hissəsi və kürək symyüynün qabırğa hissəsində 10 cütdən çox qabırğa olmalıdır;
b) 0201 10 və 0202 10 yarımmövqelərində «iribuynuzly heyvanın şaqqası» dedikdə bütöv cəmdəyin hər bir boyun, döş, bel və oma fəqərəsinin ortadan, döş və yan-qasıq birləşməsinin mərkəzindən simmetrik olaraq ayrılması nəticəsində alınan məhsul nəzərdə tutulur;
«şaqqa» onun bütün sümükləri və boyun əti eyni zamanda boyun kəsiyi daxil olmaq şərti ilə qabaq hissədən ilarət olmalı dır. Bu zaman boyun və kürək hissədə 10-dan çox qabırğa olmalıdır;
v) 0201 20 200 0 və 0202 20 100 0 alt yarımmövqeyilərindəki «kompensasiya olunmuş yarımşaqqalar» ibarətdir:
- ön yarımşaqqa, bütün sümükləri və kəsiyi ilə, boyun hissəsi və kürəyin 10-cu qabırğa səviyyəsindən kəsilmiş qabırğa hissəsi və arxa yarımşaqqa bütün sümükləri ilə, 3-cü qabırğa səviyyəsindən kəsilmiş bud tərəflə birlikdə;
- ön yarımşaqqa, bütün sümükləri və kəsiyi ilə, boyun hissəsi və kürəyin 5-ci qabırğa səviyyəsindən kəsilmiş bütöv paşina və döş hissəsi ilə, 8-ci qabırğa səviyyəsindən kəsilmiş bud tərəflə birlikdə.
«Kompensasiya olunmuş yarımşaqqanı» təşkil edən ön və arxa yarımşaqqalar eyni zamanda və eyni miqdarda idxal olunmalıdır, və bu zaman ön yarımşaqqaların ümumi çəkisi arxa yarımşaqqaların ümumi çəkisinə bərabər olmalıdır. Bununla belə mal partiyasının bu iki hissəsinin çəkisində müəyyən fərq ola bilər, bir şərtlə ki, həmin fərq (ön və arxa şaqqaların) daha ağır hissəsinin çəkisinin 5%-dən artıq olmasın;
q) 0201 20 300 0 və 0202 20 300 0 alt yarımmövqelərindəki «bölünməmiş ön yarımşaqqalar» - cəmdəyin bütün sümükləri və boyun kəsiyi, boyun hissəsi və minimum 4 cüt və maksimum 10 cüt qabırğadan (birinci dörd cüt bütöv, qalanları isə doğranmış ola bilər) ibarət olan kürəyin qabırğa hissəsi ilə birlikdə ön hissəsi, paşina ilə və ya paşinasız;
d) 0201 20 300 0 və 0202 20 300 0 alt yarımmövqelərindəki «bölünmüş ön yarımşaqqalar» - şaqqanın bütün sümükləri və boyun kəsiyi, boyun hissəsi və minimum 4 cüt və maksimum 10 cüt qabırğadan (birinci dörd cüt bütöv, qalanları isə doğranmış ola bilər) ibarət olan kürəyin qabırğa hissəsi ön hissəsi ilə birlikdə, paşina ilə və ya paşinasız;
e) 0201 20 500 0 və 0202 20 500 0 alt yarımmövqelərindəki «bölünməmiş arxa yarımşaqqalar» - cəmdəyin bütün sümüklərlə, budla , file hissəsi daxil olmaqla, minimum 3 cüt doğranmış və ya doğranmamış qabırğa ilə birlikdə arxa hissəsi, qalyaşka və qalyaşkasız, paşina və paşinasız;
j) 0201 20 500 və 0202 20 500 alt yarımmövqelərində «bölünmüş arxa yarımşaqqalar»-şaqqanın bütün sümükləri, baldır sümüyü və bud tərəfin daxil olduğu, ən azı üç bütöv və ya doğranmış qabırğadan ibarət olan, qalyaşka və ya qalyaşkasız, paşina və ya paşinasız arxa hissəsi;
z’) 0202 30 500 0 alt yarımmövqelərindəki «kürək» və «kürək-boyun» parçaları- kürək hissənin yuxarı onurğa tərəfi daxil olmaqla cəmdəyin qabaq yarımşaqqasının arxa hissəsi, hansı ki kürək hissəsinin minimum dörd və ya maksimum on qabırğa ilə birlikdə və birinci qabırğa ilə birinci döş seqmentin birləşmə nöqtəsindən diafraqmanın onuncu qabırğa ilə büküş yerinə qədər düz xətt üzrə doğranma yolu ilə alınır
z») 0202 30 500 0 alt yarımmövqeyində «döş ətinin» kəsiyi - döş hissənin qabaq və arxa tərəfinin daxil olduğu qabaq yarımşaqqanın aşağı hissəsi.
1B. 1A bəndində göstərilmiş doğranmamış və doğranmış qabırğaların sayını müəyyən edərkən yalnız onurğadan ayrılmamış qabırğalar nəzərə alınnır.
2A. Aşağıda sadalanan terminlərin mənaları:
a) 0203 11 100 0 və 0203 21 100 0 alt yarımmövqelərində göstərilən «cəmdək və şaqqalar» — kəsilmiş ev donuzlarının qansızlaşdırmadan və içalatı çıxarıldıqdan, dırnaqları və tükləri təmizləndikdən sonrakı cəmdəkləri. Şaqqalar bütöv cəmdəyin boyun, döş, bel və oma fəqərələrini ortadan və yan-qasıq birləşməsinin mərkəz xətti boyunca kəsilməsi yolu ilə əldə olunur. Cəmdəklər və şaqqalar başsız və ya başsız, ayaqlarla, böyrək piyi ilə, böyrəklərlə, quyruqla, diafraqma ilə və ya onlarsız ola bilər. Şaqqalarda onurğa beyni, beyin və dil çıxarıla və ya çıxarılmaya bilər. Anac donuzların cəmdəklərində və şaqqalarında yelin (süd vəzləri) saxlanıla və ya çıxarıla bilər.
b) 0203 12 110 0, 0203 22 110 0, 0210 11 110 0 və 0210 11 310 0 alt yarımmövqelərində «bud» (arxa bud) — şaqqanın arxa (quyruq) hissəsi, sümüklər daxil olmaqla, ayaq və ya ayaqsız, qolyaşka, dəri və dərialtı piy ilə və ya onlarsız.
Bud (arxa bud) şaqqanın digər hissələrindən ən çoxu son bel sümüyünün fəqərəsindən keçən xətt boyu ayrılır.
v) 0203 19 110 0, 0203 29 110 0, 0210 19 300 0 və 0210 19 600 0 alt yarımmövqelərində göstərilən «qabaq kənar» — başsız şaqqanın ön (baş) hissəsi, sümüklər daxil olmaqla, ayaq, qabaq ön ətrafın sümüksüz əti, dəri, dərialtı piy ilə birlikdə və onlarsız.
Qağaq kənar şaqqanın qalan hissələrindən ən çoxu 5 döş fəqərəsini əhatə edən xəttdən ayrılır.
Qabaq kənarın yuxarı (kürək) hissəsi, kürək sümüyü və ona bitişik ətlə birləkdə və ya onlarsız (boyun hisssəsi təzə halda və ya bekon hissəsi təzə və ya duzlanmış halda), əgər qabaq kənarın qarın hissəsində ayrıq və kəsik bilavasitə bel sütununun altından keçən xətt boyu aparılırsa, can əti parçası sayılır;
q) 0203 12 190 0, 0203 22 190 0, 0210 11 190 0 və 0210 11 390 0 alt yarımmövqelərində «kürək» (qabaq bud) - qabaq kənarın aşağı hissəsi ona bitişik ət daxil olmaqla, kürək sümüyü ilə, sümüklər, dəri və dərialtı piylə və ya onlarsız.
Ayrıca idxal olunan kürək sümüyü ona bitişik külləmə ət ilə birlikdə verilən mal mövqeyinə qadab budun bir hissəsi kimi daxil edilir.
d) 0203 19 130 0, 0203 29 130 0, 0210 19 400 0 və 0210 19 700 0 alt yarımmövqelərində «koreyka» — şaqqanın birinci boyun fəqərəsindən quyruq fəqərəsinə qədər olan hissəsi, sümüklər daxil olmaqla kəsik, kürək sümüyü, dərialtı piy, dəri ilə birlikdə və ya onlarsız.
Koreyka şaqqanın digər hissələrindən onurğa sümüyünün altından keçən xətt boyunca ayrılır;
e) 0203 19 150 0, 0203 29 150 0, 0210 12 110 0 və 0210 12 190 0 alt yarımmövqelərində «döş əti» - şaqqanın aşağı hissəsi, qabaq və arxa bud arasında olan, adətən «striki» (bekon yarısının döş hissəsi) adı ilə tanınan, sümüklə və ya sümüksüz, amma dəri və dərialtı piylə birlikdə;
j) 0210 19 100 0 alt yarımmövqeyində «bekon yarısı» — donuzun başsız, yanaq hissəsiz, ayaqsız, baksız, quyruğuz, böyrəklərsiz, kəsiksiz, böyrək piyi, kürək sümüyü, döş əti, bel sümüyü, çanaq sümüyü olmadan və diafraqmasız şaqqasını bildirir
z) 0210 19 100 0 alt yarımmövqeyində «spenser» — budsuz bekoq yarısı, sümükdən ayrılmış və ya ayrılmamış;
i) 0210 19 200 0 alt yarımmövqeyində «donuzun yan tərəfinin 3\4 hissəsi» - qabaq kənarsız bekon yarısı , sümükdən ayrılmış və ya ayrılmamış;
k) 0210 19 200 0 alt yarımmövqeyində «donuzun ortası» - budsuz və qabaq kənarsız bekon yarısı, sümükdən ayrılmış və ya ayrılmamış.
Bu mal mövqeyi donuzun ortasında təbii tərkibinə münasib olan bədən əti və döş əti toxumalarından ibarət donuz ortasının parçaları daxildir.
2B. 2A(e) bəndində göstərilən parça hissələri eyni mal mövqeyinə o halda daxil ola bilər ki, onlarda dəri və dərialtı piy olsun.
Əgər 0210 11 110 0 və 0210 11 190 0, eləcə də 0210 11 310 0, 0210 11 390 0, 0210 19 300 0 və 0210 19 600 0 alt yarımmövqelərə daxil olan parçalar 2A(j) bəndinə daxil olan sümükləri çıxarılmış bekon yarısından alınmasa, onda doğranma 2A(b,v,q) bəndinə göstərilmiş xəttlər üzrə aparılmalıdır; hər bir halda bu parçalar və onların hissələrində sümük olmalıdır.
2V. 0206 30 300 0, 0206 49 200 0 və 0210 99 490 0 alt yarımmövqelərinə ev donuzlarının başları və başların yarısı beyni, yanağı və dili və onların hissələri , çıxarılmış və ya çıxarılmamış, daxil olmalıdır.
Baş şaqqanın digər hissəsindən kəlləyə paralel düz kəsiklə ayrılır.
Yanaq hissə, donuzun burnu və qulaqları, eləcə də başa bitişik külləmə ət, xüsusilə arxa tərəfdən (bakilər daxil olmaqla) başın hissələri kimi təsnif olunur. Qabaq kənarın sümüksüz hissəsi (yanaq daxil olmaqla) konkret şərtlərdən asılı olaraq 0203 19 550 0, 0203 79 550 0, 0210 19 510 0 və 0210 19 810 0 alt yarımmövqelərə daxil edilir.
2Q. 0209 00 110 0 və 0209 00 190 0 alt yarımmövqelərində «donuzun dərialtı piyi» termini cəmdəyin hansı hissəsində yerləşməsindən asılı olmayaraq heyvanın dərisinin altında əmələ gələn piy qatı və ona bitişik piy toxumalarını bildirir; hər bir halda piy toxumalarının çəkisi dərinin çəkisindən artıq olmalıdır.
Bu alt yarımmövqeyə həmçinin donuzun dəridən ayrılmış dərialtı piyi də daxildir.
2D. 0210 11 310 0, 0210 11 390 0, 0210 12 190 0 və 0210 19 600 0 alt yarımmövqelərindəki, tərkibində ətdə su\zülal nisbəti 2,8 (zülal = azot tərkibi x 6,25) və ya az olan məhsullar «susuzlaşdırılmış və ya qaxac edilmiş» kimi sayılır.
3A. 0204 mal mövqeyində istifadə edilən terminlər aşağıdakıları bildirir:
a) 0204 10, 0204 21, 0204 30, 0204 41 mal mövqeyindəki və 0204 50 110 0 və 0204 50 510 0 alt yarımmövqelərindəki «cəmdəklər» - kəsilmiş heyvanların qansızlaşdırırılmadan, içalatı çıxarılandan və dərisi soyulandan sonra başı ilə birlikdə və ya başsız, ayaqlarıyla və ya ayaqlarsız, başqa əlavə ət məhsulları ilə birlikdə və ya onlarsız idxal edilən bütöv cəmdəkləri. Əgər cəmdək başsız idxal edilirsə, sonuncu cəmdəkdən atlant-peysər oynaq nahiyyəsindən ayrılır. Cəmdəklər ayaqlarsız idxal edilərkən sonuncular bilək-əl darağı və ya ayaq darağının arxası nahiyyəsindən çıxarılır;
b) 0204 10, 0204 21, 0204 30, 0204 41mal mövqeyindəki və 0204 50 110 0, 0204 50 510 0 alt yarımmövqelərindəki «şaqqalar» - bütöv cəmdəyin hər bir boyun, döş, bel və oma fəqərəsinin ortadan, döş və yan-qasıq birləşməsinin mərkəzindən simmetrik olaraq ayrılması nəticəsində alınan məhsul nəzərdə tutulur
v) 0204 22 100 0, 0204 42 100 0, 02 04 50 130 0 və 0204 50 530 0 alt yarımmövqelərindəki «qısa kəsikli qabaq yarımşaqqalar» - döş sümüyü ilə və ya onsuz, bütün sümükləri və kürəkləri ilə, bel sümüyü ilə düz bucaq altında ayrılmış boyun hissəsinin ortası ilə cəmdəyin qabaq hissəsi və minimum beş, maksimum yeddi cüt bütöv və ya doğranmış qabırğadan ibarət kəsik;
q) 0204 22 100 0, 0204 42 100 0, 02 04 50 130 0 və 0204 50 530 0 alt yarımmövqelərindəki «qısa kəsikli qabaq yarımşaqqa» - döş sümüyü ilə və ya onsuz, bütün sümükləri və kürəkləri ilə, bel sümüyü ilə düz bucaq altında ayrılmış boyun hissəsinin ortası ilə cəmdəyin qabaq hissəsi və minimum beş, maksimum yeddi cüt bütöv və ya doğranmış qabırğadan ibarət kəsik;
d) «kürək hissənin yuxarı onurğa tərəfləri və \ və ya böyrək hissələri» - çanaq-bud qolyaşka ilə və qısa qabaq yarımşaqqa (börəklə və ya böyrəksiz) ayrıldıqdan sonra cəmdəyin qalan hissəsi; böyrək hissədən ayrıldıqdan sonra kürək hissənin yuxarı onurğa tərəfi minimum beş bel fəqərəsindən ibarət olmalıdır; böyrək hissəsi onurğa tərəfindən ayrıldıqdan sonra minimum beş bütöv və ya doğranmış qabırğadan ibarət olmalıdır;
e) «kürək hissənin yuxarı onurğa tərəfi və \ və ya böyrək hissəsi» - çanaq-bud qolyaşka ilə və qısa qabaq yarımşaqqa (börəklə və ya böyrəksiz) ayrıldıqdan sonra şaqqanın qalan hissəsi; böyrək hissədən ayrıldıqdan sonra kürək hissənin yuxarı onurğa tərəfi minimum beş bel fəqərəsindən ibarət olmalıdır; böyrək hissəsi onurğa tərəfindən ayrıldıqdan sonra minimum beş bütöv və ya doğranmış qabırğadan ibarət olmalıdır;
j) 0204 22 500 0, 0204 42 500 0, 0204 50 190 0 və 0204 50 590 0 alt yarımmövqelərindəki «çanaq-bud hissələri qolyaşka ilə» - bel sümüyünə düz bucaq altında altıncı bel fəqərəsi səviyyəsində bilavasitə çanaq sümüyünün altından və ya dördüncü oma fəqərəsi səviyyəsində çanaq sümüyünün yan-qasıq birləşməsi istiqamətində kəsilən cəmdəyin arxa hissəsi; bütün sümüklər və arxa qolyaşkalar daxil olmaqla
z) 0204 22 500 0, 0204 42 500 0, 0204 50 190 0 və 0204 50 590 0 alt yarımmövqelərindəki «çanaq-bud hissəsi qolyaşka ilə» - bel sümüyünə düz bucaq altında altıncı bel fəqərəsi səviyyəsində bilavasitə çanaq sümüyünün altından və ya dördüncü oma fəqərəsi səviyyəsində çanaq sümüyünün yan-qasıq birləşməsi istiqamətində kəsilən şaqqanın arxa hissəsi; bütün sümüklər və arxa qolyaşkalar daxil olmaqla
3B. 3A bəndində göstərilmiş doğranmamış və doğranmış qabırğaların sayını müəyyən edərkən yalnız onurğadan ayrılmamış qabırğalar nəzərə alınnır.
4. Sadalanan terminlər aşağıdakı mənaları bildirir:
a) 0207 13 200 0- 0207 13 600 0, 0207 14 200 0 — 0207 14 600 0, 0207 26 200 0 — 0207 26 700 0, 0207 27 200 0 — 0207 27 700 0, 0207 35 210 0 — 0207 35 630 0 və 0207 36 210 0 — 0207 36 630 0 alt yarımmövqelərindəki «sümüklü cəmdək hissələri» - sümüyü olan hissələr.
(a) bəndində göstərilən, lakin sümükləri qismən çıxarılan cəmdək hissələri 0207 13 700 0, 0207 14 700 0, 0207 26 800 0, 0207 35 790 0 və ya 0207 36 790 0 alt yarımmövqelərinə daxil edilir
b) 0207 13 200 0, 0207 14 200 0, 0207 26 200 0, 0207 27 200 0, 0207 35 210 0, 0207 35 230 0, 0207 35 250, 0207 36 210, 0207 36 230 və 0207 36 250 0 alt yarımmövqelərindəki «yarı hissələr» - ev quşlarının döş sümüyünün və bel sümüyünün uzununa kəsilməsi ilə alınan hissələridir;
v) 0207 13 200 0, 0207 14 200 0, 0207 26 200 0, 0207 27 200 0, 0207 35 210 0, 0207 35 230 0, 0207 35 250 0, 0207 36 210 0, 0207 36 230 0 və 0207 36 250 0 alt yarımmövqelərindəki «yarımşaqqa» - şaqqaların bölünməsi yolu ilə alınmış ayaq və ya döş yarımşaqqalarını bildirir;
q) 020713 300 0, 0207 14 300 0, 0207 26 300 0, 0207 27 300 0, 0207 35 310 0 və 0207 36 310 0 alt yarımmövqelərindəki «bütöv qanatlar, nazik ucla və ya onsuz» - ətraf əzələlərlə birlikdə çiyin sümüyü, mil sümüyü və dirsək sümüyündən ibarət cəmdək hissələri. Əl sümüyündən ibarət nazik uc çıxarılı bilər. Bu parçalar cəmdəkdən oynaqlardan ayrılmalıdır;
d) 0207 13 500 0, 020714 500 0, 020726 500 0, 0207 27 500 0, 0207 35 510 0, 0207 35 530 0, 0207 36 510 0 və 0207 36 530 0 alt yarımmövqelərindəki «döş» - ətraf əzələləri ilə döş əti və hər iki tərəfin qabırğılarından ibarət olan çəmdək hissələri;
e) 0207 13 600 0, 0207 14 600 0, 0207 35 610 0, 0207 35 630 0, 0207 36 610 0 və 0207 36 630 0 alt yarımmövqelərindəki «bud» - ev toyuqlarının tikələri omba, böyük baldır və kiçik baldır sümünkləri ətraf əzələləri ilə birlikdə. Bu parçalar cəmdəkdən oynaqlardan ayrılmalıdır.
j) 0207 26 600 0 və 0207 27 600 0 alt yarımmövqelərindəki «hindtoyuğu baldırı» - hindtoyuqlarının tikələri, böyük baldır və kiçik baldır sümünkləri ətraf əzələləri ilə birlikdə. Bu parçalar cəmdəkdən oynaqlardan ayrılmalıdır.
z) 0207 26 600 0 və 0207 27 600 0 alt yarımmövqelərindəki «hindtoyuğu budları, baldırdan başqa» - hindtoyuqlarının tikələri baldır sümüyündən ətraf əzələləri ilə birlikdə və ya böyük baldır və kiçik omba sümünkləri ətraf əzələləri ilə birlikdə. Bu parçalar cəmdəkdən oynaqlardan ayrılmalıdır.
i) 0207 26 600 0 və 0207 27 600 0 alt yarımmövqelərindəki «qaz və ya ördək paletotları»- yolunmuş və ya içalatı tamamilə çıxarılmış, başsız və ayaq daraqlarısız, omba, baldır və çiyin sümüyü saxlanmaqla skelet sümükləri (qabırğalar, döş, onurğa və oma sümükləri) ayrılmış qaz və ya ördək cəmdəkləri.
5. Bu qrupun qarışıqları üçün rüsum aşağıdakı kimi hesablanmalıdır:
a) qarışığın tərkibindəki komponentlərdən biri 90 kütlə %-dən az olmadıqda, qarışığa həmin komponent üçün nəzərdə tutulmuş rüsum tətbiq olunur;
b) digər qarışıqlar üçün ən yüksək rüsum verən komponentin gömrük rüsumu tətbiq olunur.
6a. İstilik tətbiq olunmadan kulinar yolla hazırlanmış ədviyyatlı ət 16-cı qrupa daxil edilir. «Ədviyyatlı ət» istilik tətbiq olunmadan hazırlanmalıdır və bu zaman ədviyat ya ətin içində ya da bütün səthində olmalıdır və gözlə aydın görülməli və ya dadı hiss olunmalıdır.
6b. 0210 mal mövqeyinə daxil olan, hazırlanma zamanı ədviyyat əlavə olunmuş məhsullar bu mal mövqeyinə o zaman aid edilir ki, əlavə edilmiş ədviyyat onların xarakterik xüsusiyyətlərini dəyişdirməsin.
7. 0210 mal mövqeyindəki «duzlanmış, duzlu suya salınmış ət və ət məhsulları» termini tərkibində duzun ümumi tutumu 1,2 %-dən az olmayan, qida üçün yararlı ət və ət məhsullarını bildirir.
XİF ƏN-ın kodu
|
Mal mövqelərinin adları
|
Əlavə ölçü vahidi
|
Tarif dərəcəsi (Gömrük dəyərinə %-lə və ya ölçü vahidinə görə ABŞ dol. ilə)
|
İribuynuzlu heyvan əti, təzə və ya soyudulmuş: | |||
- cəmdəklər və şaqqalar | - | 15 | |
- digər sümüklü parçalar, sümükdən ayrılmamış: | |||
-- «kompensasiya edilmiş» yarımşaqqalar | - | 15 | |
-- bölünmüş və ya bölünməmiş qabaq yarımşaqqalar | - | 15 | |
-- bölünmüş və ya bölünməmiş arxa yarımşaqqalar | - | 15 | |
-- digərləri | - | 15 | |
- sümükdən ayrılmış parçalar | - | 15 | |
İribuynuzlu heyvan əti, dondurulmuş: | |||
- cəmdəklər və ya şaqqalar | - | 15 | |
- digər sümükdən ayrılmamış parçalar: | |||
-- «kompensasiya edilmiş» yarımşaqqalar | - | 15 | |
-- bölünmüş və ya bölünməmiş qabaq yarımşaqqalar | - | 15 | |
-- bölünmüş və ya bölünməmiş arxa yarımşaqqalar | - | 15 | |
-- digərləri | - | 15 | |
- sümükdən ayrılmış: | |||
-- qabaq yarımşaqqalar, bütöv və ya ən çoxu beş parçaya bölünmüşlər, burada hər bir yarımşaqqalar bir blok təşkil etməlidir; kompensasiya edilmiş (komplektləşdirilən) yarımşaqqalar iki blok təşkil edir, onlardan biri bütöv və ya ən çoxu beş parçaya ayrılmış qabaq yarımşaqqanı təmsil edir, o birisi isə (can əti istisna olmaqla) arxa yarımşaqqanı təmsil edir | - | 15 | |
-- kürək, boyun-kürək hissəsi və döş əti | - | 15 | |
-- digərləri | - | 15 | |
Donuz əti, təzə, soyudulmuş və ya dondurulmuş: | |||
- təzə və ya soyudulmuş: | |||
-- cəmdəklər və şaqqalar: | |||
--- ev donuzlarının | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
-- budlar, kürəklər və onlardan parçalar, sümüyü ayrılmamış: | |||
--- ev donuzlarının: | |||
---- budlar və onlardan parçalar | - | 15 | |
---- kürəklər və onlardan parçalar | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
-- digəri: | |||
--- ev donuzlarının: | |||
---- qabaq tərəfləri və onlardan parçalar | - | 15 | |
---- koreyka və ondan parçalar, sümüyü ayrılmamış | - | 15 | |
---- döş əti (streaky) və ondan parçalar | - | 15 | |
---- digərləri: | |||
----- sümüksüz parçalar | - | 15 | |
----- digəri | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
- dondurulmuş: | |||
-- cəmdəklər və şaqqalar: | |||
--- ev donuzlarının | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
-- budlar, kürəklər və onlardan parçalar, sümüyü ayrılmamış: | |||
--- ev donuzlarının: | |||
---- budlar və onlardan parçalar | - | 15 | |
---- kürəklər və onlardan parçalar | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
-- digəri: | |||
--- ev donuzlarının: | |||
---- qabaq tərəflər və onlardan parçalar | - | 15 | |
---- koreyka və ondan parçalar, sümüyü ayrılmamış | - | 15 | |
---- döş əti (streaky) və ondan parçalar | - | 15 | |
---- digərləri: | |||
----- sümükdən ayrılmış | - | 15 | |
----- digəri | - | 15 | |
--- digəri | - | 15 | |
Qoyun əti və ya keçi əti, təzə, soyudulmuş və ya dondurulmuş: | |||
- quzu cəmdəkləri və şaqqaları, təzə və ya soyudulmuş | - | 15 | |
- başqa qoyun əti, təzə və ya soyudulmuş: | |||
-- cəmdəklər və şaqqalar | - | 15 | |
-- digər parçalar, sümükdən ayrılmamış: | |||
--- qısa kəsikli qabaq yarımşaqqalar | - | 15 | |
--- kürək hissəsinin onurğa tərəfi və / və ya böyrək hissələri | - | 15 | |
--- çanaq-bud hissələri qolyaşka ilə | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
-- sümükdən ayrılmış | - | 15 | |
- quzu cəmdəkləri və şaqqaları, dondurulmuş | - | 15 | |
- digər qoyun əti, dondurulmuş: | |||
-- cəmdəklər və şaqqalar | - | 15 | |
-- digər sümükdən ayrılmamış parçalar: | |||
--- qısa kəsikli qabaq yarımşaqqalar | - | 15 | |
--- kürək hissəsinin onurğa tərəfi və / və ya böyrək hissələri | - | 15 | |
--- çanaq-bud hissələri qolyaşka ilə | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
-- sümükdən ayrılmış: | |||
--- quzu ətinin | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
- keçi əti: | |||
-- təzə və ya soyudulmuş: | |||
--- cəmdəklər və şaqqalar | - | 15 | |
--- qısa kəsikli qabaq yarımşaqqalar | - | 15 | |
--- kürək hissəsinin onurğa tərəfi və / və ya böyrək hissələri | - | 15 | |
--- çanaq-bud hissələri qolyaşka ilə | - | 15 | |
--- digərləri: | |||
---- sümükdən ayrılmamış parçalar | - | 15 | |
---- sümükdən ayrılmış parçalar | - | 15 | |
-- dondurulmuş: | |||
--- cəmdəklər və şaqqalar | - | 15 | |
--- qısa kəsikli qabaq yarımşaqqalar | - | 15 | |
--- kürək hissəsinin onurğa tərəfi və / və ya böyrək hissələri | - | 15 | |
--- çanaq-bud hissələri qolyaşka ilə | - | 15 | |
--- digərləri: | |||
---- sümükdən ayrılmamış parçalar | - | 15 | |
---- sümükdən ayrılmış parçalar | - | 15 | |
Atların, ulaqların, qatırların və ya at qatırlarının əti, təzə, soyudulmuş və ya dondurulmuş: | |||
- at əti: | |||
-- təzə və ya soyudulmuş | - | 15 | |
-- dondurulmuş | - | 15 | |
- ulaqların, qatırların və ya at qatırlarının əti | - | 15 | |
İribuynuzlu heyvanın, donuzun, qoyunun, keçinin, atların, ulaqların, qatırların və ya at qatırlarının əlavə qida məhsulları, təzə, soyudulmuş və ya dondurulmuş: | |||
- iribuynuzlu heyvanların, təzə və ya soyudulmuş: | |||
-- əczaçılıq məhsulunun istehsalı üçün. | - | 0.5 | |
-- digərləri: | |||
--- qaraciyər | - | 15 | |
--- qalın diafraqma və nazik diafraqma | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
- iribuynuzlu heyvanın, dondurulmuş: | |||
-- dilləri | - | 15 | |
-- qaraciyərləri | - | 15 | |
-- digərləri: | |||
--- əczaçılıq məhsulunun istehsalı üçün | - | 0.5 | |
--- digərləri: | |||
---- qalın diafraqma və nazik diafraqma | - | 15 | |
---- digərləri | - | 15 | |
- donuzun, təzə və ya soyudulmuş: | |||
-- ev donuzlarının: | |||
--- qaraciyər | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
-- digərləri | - | 15 | |
- donuzun, dondurulmuş: | |||
-- qaraciyəri: | |||
--- ev donuzlarının | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
-- digərləri: | |||
--- ev donuzlarının | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
- digər təzə və ya soyudulmuş: | |||
-- əczaçılıq məhsulunun istehsalı üçün | - | 0.5 | |
-- digərləri: | |||
--- atların, ulaqların, qatırların və at qatırlarının | - | 15 | |
--- qoyunların və keçilərin | - | 15 | |
- digər dondurulmuş: | |||
-- əczaçılıq məhsulunun istehsalı üçün | - | 0.5 | |
-- digərləri: | |||
--- atların, ulaqların, qatırların və at qatırlarının | - | 15 | |
--- qoyunların və keçilərin | - | 15 | |
0105 mövqeyində göstərilən ev quşlarının əti və əlavə ət məhsulları, təzə,soyudulmuş və ya dondurulmuş: | |||
- ev toyuğlarının (Gallus domesticus): | |||
-- hissələrə ayrılmamış, təzə və ya soyudulmuş: | |||
--- tükü yolunmuş və içalatı yarı çıxarılmış, baş və ayaq daraqları ilə, «83 %-li cücə» kimi təqdim olunan | - | 15 | |
--- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, başsız və ayaq daraqları olmayan, amma boynu, ürəyi, qaraciyəri və pətənəyi üstündə olan, «70%-li cücə» kimi təqdim olunan | - | 15 | |
--- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, başsız və ayaq daraqları, ürəyi, boynu, qaraciyəri və pətənəyi üstündə olmayan, «65%-li cücə» kimi təqdim edilən və ya hər hansı başqa hazırlanmada təqdim edilən | - | 15 | |
-- hissələrə ayrılmamış, dondurulmuş: | |||
--- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, başsız və ayaq daraqları olmayan, lakin boynu, ürəyi, qaraciyəri və pətənəyi üstündə olan, «70%-li cücə» kimi təqdim olunan | - | 15 | |
--- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, başsız və ayaq daraqları, boynu, ürəyi, qaraciyəri və pətənəyi üstündə olmayan, «65%-li cücə» kimi təqdim olunan və ya hər hansı başqa hazırlanmada təqdim edilən | - | 15 | |
-- cəmdək hissələri və əlavə məhsullar, təzə və ya soyudulmuş: | |||
--- cəmdək hissələri: | |||
---- sümükdən ayrılmış | - | 15 | |
---- sümükdən ayrılmamış: | |||
----- şaqqalar və ya yarımşaqqalar | - | 15 | |
----- bütöv qanadlar, nazik ucla və ya onsuz | - | 15 | |
----- belləri, boyunları, belləri boynu ilə birgə, büzdümləri və qanadların nazik ucları | - | 15 | |
----- döş və onlardan parçalar | - | 15 | |
----- budlar və onlardan parçalar | - | 15 | |
----- digərləri | - | 15 | |
--- əlavə məhsullar: | |||
---- qaraciyər | - | 15 | |
---- digərləri | - | 15 | |
-- cəmdək hissələri və əlavə məhsullar, dondurulmuş: | |||
--- cəmdək hissələri: | |||
---- sümükdən ayrılmış | - | 15 | |
---- sümükdən ayrılmamış: | |||
----- şaqqalar və ya yarımşaqqalar | - | 15 | |
----- bütöv qanadlar, nazik ucla və ya onsuz | - | 15 | |
----- belləri, boyunları, belləri boynu ilə birgə, büzdümləri və qanadların nazik ucları | - | 15 | |
----- döş və onlardan parçalar | - | 15 | |
----- budlar və onlardan parçalar | - | 15 | |
----- digərləri | - | 15 | |
--- əlavə məhsullar: | |||
---- qaraciyər | - | 15 | |
---- digərləri | - | 15 | |
- hindtoyuqlarının: | |||
-- hissələrə ayrılmamış, təzə və ya soyudulmuş: | |||
--- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, başsız və ayaq daraqları olmayan, lakin boynu, ürəyi, qaraciyəri və pətənəyi üstündə olan, «80%-li hindtoyuğu» kimi təqdim olunan | - | 15 | |
--- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, başsız və ayaq daraqları olmayan, boynu, ürəyi, qaraciyəri və pətənəyi üstündə olmayan, «73%-li hindtoyuğu» kimi təqdim olunan və ya hər hansı başqa hazırlanmada təqdim olunan | - | 15 | |
-- hissələrə ayrılmamış, dondurulmuş: | |||
--- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, başsız və ayaq daraqları olmayan, lakin boynu, ürəyi, qaraciyəri və pətənəyi üstündə olan, «80%-li hindtoyuğu» kimi təqdim edilən | - | 15 | |
--- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, başsız və ayaq daraqları olmayan, boynu, ürəyi, qaraciyəri və pətənəyi üstündə olmayan, «73%-li hindtoyuğu» kimi təqdim olunan və ya hər hansı başqa hazırlanmada təqdim olunan | - | 15 | |
-- cəmdək hissələri və əlavə məhsullar, təzə və ya soyudulmuş: | |||
--- cəmdək hissələri: | |||
---- sümükdən ayrılmış | - | 15 | |
---- sümükdən ayrılmamış: | |||
----- şaqqalar və ya yarımşaqqalar | - | 15 | |
----- bütöv qanadlar, nazik ucla və ya onsuz | - | 15 | |
----- bellər, boyunlar, bellər boyunla birgə, büzdümlər və qandların nazik ucları | - | 15 | |
----- döş və onlardan parçalar | - | 15 | |
----- budlar və onlardan parçalar: | |||
------ qolyaşkalar və onlardan parçalar | - | 15 | |
------ digərləri | - | 15 | |
----- digərləri | - | 15 | |
--- əlavə məhsullar: | |||
---- qaraciyər | - | 15 | |
---- digərləri | - | 15 | |
-- cəmdək hissələri və əlavə məhsullar, dondurulmuş: | |||
--- cəmdək hissələri: | |||
---- sümükdən ayrılmış | - | 15 | |
---- sümükdən ayrılmamış: | |||
----- şaqqalar və ya yarımşaqqalar | - | 15 | |
----- bütöv qanadlar, nazik ucla və ya onsuz | - | 15 | |
----- bellər, boyunlar, bellər boyunla birgə, büzdümlər və qanadların nazik ucları | - | 15 | |
----- döş və onlardan parçalar | - | 15 | |
----- budlar və onlardan parçalar: | |||
------ baldır və onlardan parçalar | - | 15 | |
------ digərləri | - | 15 | |
----- digərləri | - | 15 | |
--- əlavə məhsullar: | |||
---- qaraciyər | - | 15 | |
---- digərləri | - | 15 | |
- ördəklərin, qazların və ya firəngtoyuqlarının: | |||
-- hissələrə ayrılmamış, təzə və ya soyudulmuş: | |||
--- ördəklərin: | |||
---- tükü yolunmuş, qansızlaşdırılmış, bağırsaqsız, lakin içalatı çıxarılmamış, başı və ayaq daraqları üstündə olan, «85%-li ördək» kimi təqdim olunan | - | 15 | |
---- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, başsız və ayaq daraqları olmayan, lakin boynu, ürəyi, qaraciyəri və pətənəyi üstündə olan, «70%-li ördək» kimi təqdim olunan | - | 15 | |
---- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, başsız və ayaq daraqları olmayan, lakin boynu, ürəyi, qaraciyəri və pətənəyi üstündə olan, «63%-li ördək» kimi təqdim olunan və ya hər hansı başqa hazırlanmada təqdim olunan | - | 15 | |
--- qazların: | |||
---- tükü yolunmuş, qansızlaşdırılmış, içalatı çıxarılmamış, baş və ayaq daraqları üstündə olan, «82%-li qaz» kimi təqdim olunan | - | 15 | |
---- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, başsız və ayaq daraqları olmayan, ürəyi və pətənəyi ilə və ya onlarsız , «75%-li qaz» kimi təqdim olunan və ya hər hansı başqa hazırlanmada təqdim olunan | - | 15 | |
--- firəngtoyuğunun | - | 15 | |
-- hissələrə ayrılmamış, dondurulmuş: | |||
--- ördəklərin: | |||
---- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, baş və ayaq daraqları olmayan, lakin boynu, ürəyi, qaraciyəri və pətənəyi üstündə olan, «70%-li ördək» kimi təqdim olunan. | - | 15 | |
---- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, baş və ayaq daraqları olmayan, boynu, ürəyi, qaraciyəri və pətənəyi üstündə olmayan, «63%-li ördək» kimi təqdim olunan və ya hər hansı başqa hazırlanmada təqdim olunan | - | 15 | |
--- qazların: | |||
---- tükü yolunmuş və qansızlaşdırılmış, içalatı təmizlənməmiş, baş və ayaq daraqları üstündə olan, «82%-li qaz» kimi təqdim olunan | - | 15 | |
---- tükü yolunmuş və içalatı təmizlənmiş, başsız və ayaq daraqları olmayan, ürəyi və pətənəyi ilə və ya onlarsız, «75%-li qaz» kimi təqdim olunan və ya hər hansı başqa hazırlanmada təqdim olunan | - | 15 | |
--- firəngtoyuğunun | - | 15 | |
-- yağlı qaraciyər, təzə və ya soyudulmuş: | |||
--- qazın | - | 15 | |
--- ördəyin | - | 15 | |
-- digərləri, təzə və ya soyudulmuş: | |||
--- cəmdək hissələri: | |||
---- sümükdən ayrılmış: | |||
----- qazların | - | 15 | |
----- ördəklərin və firəngtoyuqlarının | - | 15 | |
---- sümükdən ayrılmamış: | |||
----- şaqqalar və ya yarımşaqqalar: | |||
------ ördəklərin | - | 15 | |
------ qazların | - | 15 | |
------ firəngtoyuğunun | - | 15 | |
----- bütöv qanadlar, nazik ucla və ya onsuz | - | 15 | |
----- bellər, boyunlar, bellər boyunla birlikdə, büzdümlər və qanadların nazik ucları | - | 15 | |
----- döş və onlardan parçalar: | |||
------ qazların | - | 15 | |
------ ördəklərin və firəngtoyuqlarının | - | 15 | |
----- budlar və onlardan parçalar: | |||
------ qazların | - | 15 | |
------ ördəklərin və firəngtoyuqlarının | - | 15 | |
----- qaz və ya ördək paletotları | - | 15 | |
----- digərləri | - | 15 | |
--- əlavə məhsullar: | |||
---- qaraciyər, yağlı qaraciyərdən başqa | - | 15 | |
---- digərləri | - | 15 | |
-- digərləri, dondurulmuş: | |||
--- cəmdək hissələri: | |||
---- sümükdən ayrılmış: | |||
----- qazların | - | 15 | |
----- ördəklərin və firəngtoyuqlarının | - | 15 | |
---- sümükdən ayrılmamış: | |||
----- şaqqalar və ya yarımşaqqalar: | |||
------ ördəklərin | - | 15 | |
------ qazların | - | 15 | |
------ firəngtoyuqlarının | - | 15 | |
----- bütöv qanadlar, nazik ucları ilə və ya onsuz | - | 15 | |
----- bellər, boyunlar, bellər boyunla birlikdə, büzdümlər və qanadların nazik ucları | - | 15 | |
----- döş və onlardan parçalar: | |||
------ qazların | - | 15 | |
------ ördəklərin və firəngtoyuqlarının | - | 15 | |
----- budlar və onlardan parçalar: | |||
------ qazların | - | 15 | |
------ ördəklərin və firəngtoyuqlarının | - | 15 | |
----- qaz və ördək paletotları | - | 15 | |
----- digərləri | - | 15 | |
--- əlavə məhsullar: | |||
---- qaraciyər: | |||
----- yağlı qaz qaraciyəri | - | 15 | |
----- yağlı ördək qaraciyəri | - | 15 | |
----- digəri | - | 15 | |
---- digərləri | - | 15 | |
Digər ət və əlavə ət məhsulları, təzə, soyudulmuş və ya dondurulmuş: | |||
- ev dovşanlarının və ya vəhşi dovşanların: | |||
-- ev dovşanlarının: | |||
--- təzə və ya soyudulmuş | - | 15 | |
--- dondurulmuş | - | 15 | |
-- digərləri | - | 15 | |
- qurbağa pəncələri | - | 15 | |
- primatların | - | 15 | |
- balinaların, delfinlərin, hind donuzlarının (Ceteacea məməlilər dəstəsi); lamantinlərin və dyqonların (Sirenia məməlilər dəstəsi) | |||
-- balina əti | - | 15 | |
-- digərləri | - | 15 | |
- sürünənələrin (ilan və tıspağa daxil olmaqla) | - | 15 | |
- digərləri: | |||
-- ev göyərçinlərinin | - | 15 | |
-- ov heyvanlarının, dovşanlardan başqa: | |||
--- bildirçinlərin | - | 15 | |
--- digərinin | - | 15 | |
-- suiti ətinin | - | 15 | |
-- şimal marallarının | - | 15 | |
-- digərlərinin | - | 15 | |
Arıq ətdən ayrılmış donuz piyi və ev quşunun piyi, əridilməmiş və ya başqa üsulla hasil edilməmiş, təzə, soyudulmuş, dondurulmuş, duzlu, duzlu suda, qurudulmuş və ya hisə verilmiş: | |||
- dərialtı donuz piyi: | |||
-- təzə, soyudulmuş, dondurulmuş, duzlu və ya duzlu suda | - | 15 | |
-- qurudulmuş və ya hisə verilmiş | - | 15 | |
- donuz piyi, 0209 00 1100 və ya 0209 00 1900 mal alt yarımmövqelərində göstərilənlərdən başqa | - | 15 | |
- ev quşunun piyi | - | 15 | |
Ət və qidaya yararlı əlavə ət məhsulları, duzlu, duzlu suda, qurudulmuş və ya hisə verilmiş; ətdən və ya əlavə ət məhsullarından hazırlanan ərzaq unu: | |||
- donuz əti: | |||
-- budlar, kürəklər və onlardan parçalar, sümükdən ayrılmamış: | |||
--- ev donuzlarının: | |||
---- duzlu və ya duzlu suda: | |||
----- budlar və onlardan parçalar | - | 15 | |
----- kürəklər və onlardan parçalar | - | 15 | |
---- qurudulmuş və ya hisə verilmiş: | |||
----- budlar və onlardan parçalar | - | 15 | |
----- kürəklər və onlardan parçalar | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
-- döş əti (streaky) və onlardan parçalar: | |||
--- ev donuzlarının: | |||
---- duzlu və ya duzlu suda | - | 15 | |
---- qurudulmuş və ya hisə verilmiş | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
-- digərləri: | |||
--- ev donuzlarının: | |||
---- duzlu və ya duzlu suda: | |||
----- bekon yarımları və ya spenserlər | - | 15 | |
----- donuzun yan tərəfinin 3/4-ü və ya donuz içi | - | 15 | |
----- qabaq tərəflər və onlardan hissələr | - | 15 | |
----- döş əti və onlardan parçalar | - | 15 | |
----- digərləri: | |||
------ sümüksüz | - | 15 | |
------ digərləri | - | 15 | |
---- qurudulmuş və ya hisə verilmiş: | |||
----- qabaq tərəflər və onlardan hissələr | - | 15 | |
----- döş əti və onlardan parçalar | - | 15 | |
----- digərləri: | |||
------ sümüksüz | - | 15 | |
------ digərləri | - | 15 | |
--- digərləri | - | 15 | |
- iribuynuzlu heyvan əti: | |||
-- sümüyü çıxarılmamış | - | 15 | |
-- sümüksüz | - | 15 | |
- digərləri, ətdən və ya əlavə ət məhsullarından qaba üyüdülmüş un və ərzaq unu və daxil olmaqla: | |||
-- primatların | - | 15 | |
-- balinaların, delfinlərin, dəniz donuzların (Ceteacea məməlilər dəstəsi); lamantinlərin və dyqonların (Sirenia məməlilər dəstəsi) | - | 15 | |
-- sürünənlərin (ilan və tıspağa daxil olmaqla) | - | 15 | |
-- digərləri: | |||
--- ət: | |||
---- atın duzlu, duza qoyulmuş və ya qurudulmuş | - | 15 | |
---- qoyunun və keçinin: | |||
----- sümükləri çıxarılmamış | - | 15 | |
----- sümüksüz | - | 15 | |
---- şimal marallarının | - | 15 | |
---- digərləriinin | - | 15 | |
--- əlavə məhsullar: | |||
---- ev donuzlarının: | |||
----- qaraciyər | - | 15 | |
----- digərləri | - | 15 | |
---- iribuynuzlu heyvanların: | |||
----- qalın diafraqma və nazik diafraqma | - | 15 | |
----- digərləri | - | 15 | |
---- qoyunun və keçinin | - | 15 | |
---- digərləri: | |||
----- ev quşunun qaraciyəri: | |||
------ qazların və ördəklərin yağlı qaraciyəri, duzlu və ya duzlu suda | - | 15 | |
------ digəri | - | 15 | |
----- digərləri | - | 15 | |
--- ətdən və əlavə ət məhsullarından hazırlanmış ərzaq unu | - | 15 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
İletişim Adresimiz
www.ithalatihracat.biz
info@ithalatihracat.biz